«

»

Köpa barnvagn? Hur ska man tänka när man gör sitt val av barnvagn?

Hur ska man tänka när man gör sitt val av barnvagn?

Vad som slutligen fäller avgörandet kan bero på en mängd olika faktorer. Det är hur man bor och lever som avgör valet av barnvagn. Är det i stan med liten hiss eller ingen hissd, på landet, i villa, kanske reser man mycket och behöver då en vagn som fungerar bra även där. Den vardagliga hanteringen spelar stor roll vid val av barnvagn.

Man bör fundera på hur och var vagnen ska användas. Ska den lastas i och ur bil, köras på ojämnt underlag på landet eller på asfalterade trottoarer och trappor i stan?

Kommer barnvagnen igenom er dörröppning eller in i husets hiss?

Är ni ofta ute på promenader i skog och mark eller shoppingturer?

Ska den fraktas på buss, förvaras utomhus eller i en liten hall?

Valet av hjul till barnvagnen bestäms utefter hur man lever och bor.  Svängbara är ju fantastiskt när man ska röra sig fritt på ganska små ytor inne i butiker och stadsmiljö. Har man ett aktivt liv med skogspromenader genom grus och svår mark väljer man oftast fasta hjul.

Barnvagnen ska vara bekväm att köra. Utifrån exempelvis er längd kan valet av barnvagnstyp vara avgörande för ert bruk.

Är vagnen lätt manövrera?

De flesta vagnar har både för- och nackdelar. Frågan är vad som passar dig och ditt barn.

Kommer den hopfällda barnvagnen få plats i ert bagageutrymme i bilen? Kontrollera att det går att få in den hopfällda vagnen i bakluckan på familjens bil.

Vilket styre passar oss? Se till att draghandtagets höjd passar båda föräldrarna.

Hur svår är den att fälla ihop?

Vilka fälgar är snyggast?

Vilket märke är vi intresserade av?

Vilka färger är vi intresserade av?

Nytt eller begagnat?

Vilket pris?

Fler funktioner är inte alltid synonymt med fler fördelar. Tyvärr är dessa inställningar krångliga att använda och tar lång tid att lära sig, vilket också innebär svårigheter om någon annan ska handskas med vagnen.

Säkerhet

Bromsen ska vara lätt att reglera, försäkra dig om att den tar snabbt och säkert. Bromsen ska helst bromsa två hjul samtidigt.

Vagnens sitt/liggdel ska antingen ha ringar där en separat sele kan sättas fast eller vara utrustad med en fastmonterad sele.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *